Reisavonturen Verenigde Staten

Home > Verenigde Staten > Coast to coast USA > Reisverslag dag 134

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Verenigde Staten > New York, New York

Dag 134 - Zaterdag 10 september 2016

Het Z-hotel heeft een pendelbusje naar Manhattan. In een kwartiertje worden we afgezet bij het 59th metro station. Hiervandaan nemen we de metro helemaal naar de punt van Manhattan. Als we weer boven de grond komen, staan we in Battery park. Ik zie het Statue of Liberty staan. Achter ons ligt het Financial District. De nieuwe One World Trade Center wolkenkrabber steekt hoog boven de skyline van de stad uit.

Verenigde Staten - Het vrijheidsbeeld gezien vanaf Manhattan

Rond deze nieuwe wolkenkrabber ligt een indrukwekkende gedenkplaats voor de 9/11 aanslagen, die morgen precies vijftien jaar geleden plaats vonden. Een indrukwekkende plek. Via Brookfield Place, met trendy winkels lopen we richting de wijk Soho. Het is warm vandaag. De temperatuur is ruim 32 graden. De warmte blijft tussen de hoge gebouwen hangen. Soho heeft vooral veel bakstenen bebouwing met gietijzeren brandtrappen aan de straatkant. Op deze trappen is menige achtervolging in een film opgenomen in New York. In het restaurant The Dutch bestellen we een brunch. We hadden nog niets gegeten vanochtend. Ik dwaal verder door de stad. Twee Nederlanders in het pendelbusje vanochtend hebben de High Line geadviseerd. Op het verhoogde traject van een oude spoorlijn ligt nu een wandelpad met veel groen. De High Line begint bij Chelsea market. De spoorlijn loopt letterlijk door deze oude markthal. Tegenwoordig zitten er allemaal moderne winkeltjes onder het traditionele dak. Vanaf Chelsea market wandel ik het traject op van de High Line. Overal zitten mensen langs het pad onder de schaduw van de bomen.

Verenigde Staten - Een wandelpromenade op de plek waar vroeger een spoorlijn door de stad liep

Doordat de spoorlijn verhoogd aangelegd is, hoef ik niet te stoppen bij iedere kruising voor verkeerslichten. Ik volg het pad tot voorbij Penn Station, ruim tweeënhalve kilometer verder. Ik ga snel op zoek naar water. In de zon op het verhoogde traject was het warm. Ik loop nog zo'n tien blokken door tot Time Square. Het is druk op het meest bekende plein van de stad. Overal om mij heen zie ik lichtreclames. Straatartiesten verkleed als het Vrijheidsbeeld proberen geld te verdienen. Een aanhanger van presidentskandidaat Johnson probeert mij over te halen. Tevergeefs ik heb geen stemrecht in Amerika. We praten even over de politiek in de Verenigde Staten. Een man die het aan hoort, vraagt mij nadien wat hij moet stemmen. Trump of Johnson. Ik heb eigenlijk geen idee. Johnson lijkt mij wel een goede keuze. Rond Time Square zitten enorme winkels. Ik loop de M&M store binnen. Over drie verdiepingen worden goederen verkocht gerelateerd aan de chocolade pinda's. Hoe kun je dit merk zo oprekken. Ook andere merken pakken groot uit. In Central Park keert de rust weer terug. Terwijl we even in het gras gaan zitten, kijken eekhoorns toe. Aan het einde van de middag nemen we de pendelbusje weer terug naar het hotel. Vanaf het dakterras op de twaalfde verdieping zien we de zon langzaam achter New York zakken. Een mooi afscheid van de stad en afsluiting van de reis.BrievenbussenEen mooie verzameling brievenbussen langse de Route66
Old-Plaza Las VegasHet plaatsje Las Vegas in New Mexico
Uitzicht CN TowerHet uitzicht op Toronto vanaf de CN Tower
TankenHier is al lange tijd niet meer getankt