Reisavonturen Canada

Home > Canada > Coast to coast USA > Reisverslag dag 130

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Canada > Uitzicht vanaf de CN Tower

Dag 130 - Dinsdag 6 september 2016

Op zo'n tien minuten lopen van het hotel ligt de St Lawrence market. Een oude markthal uit begin negentiende eeuw. In de markthal wordt nog steeds de markt gehouden. Bij één van de kraampjes nemen we een ontbijt. We lopen verder naar het Distillery district. Hier zijn oude fabriekshallen omgebouwd tot leuke winkeltjes en horecagelegenheden. De oude gebouwen en de nieuwe bestemming geven de wijk een leuke sfeer.

Canada - De trendy wijk Distillery district in Toronto

Waarschijnlijk was het hier tien jaar geleden zwaar vervallen. Via Queens street komen we bij de City hall. Toronto is een bedrijvige stad met veel moderne wolkenkrabbers. Af en toe staat er een oud gebouw tussen. Dit maakt de stad leuk om door heen te lopen. Ten noordwesten van Downtown Toronto ligt Chinatown. Hier staan geen wolkenkrabbers. Kleine winkeltjes grenzen aan elkaar. Men verkoopt hier vooral Chinese spulletjes. Alles wordt hier ook in het Chinees aangegeven. in de wijk Kensington zou een markt moeten zijn. De straat van de markt herbergt vooral kleine rommelige zaakjes. Het oogt wat alternatief. Zowel de winkeltjes als de soms excentrieke mensen op straat. In een Portugees eethuis drinken we wat en nemen een soep als lunch. Vanuit de wijk Kensington loop ik terug naar downtown. De CN tower is van overal te zien. Als ik praktisch onder de toren sta, kan ik goed zien hoe hoog dit bouwwerk is. Met de lift ga ik met twintig km/u naar boven. De rit naar het platform op 344 meter hoogte duurt maar 15 seconden. Door de glazen wand heb ik uitzicht op het snel kleiner wordende centrum. Vanaf het platform kan ik alle kanten op kijken. Ik zie Toronto Island voor de kust liggen met het kleine vliegveldje. Ik zie het hotel liggen tussen de hoge wolkenkrabbers van het Financial district en ik zie hoe we vanochtend gelopen hebben door de stad.

Canada - Het uitkijkplatform in de CN Tower

Een geweldig uitzicht. Één verdieping lager ligt de glazen vloer. Hier kun je op glas staan terwijl je ruim driehonderd meter naar beneden kijkt. Het verbaast mij hoeveel mensen hier moeite mee hebben. Sommigen gaan om de grond liggen en rollen de glazen plaat op. Of het gewicht een verschil maakt of je staat of ligt? Vanaf de CN tower loop ik naar de waterkant. In The Amsterdam Brewery bestel ik een 'Amsterdam' bier. De serveerster legt mij uit dat in 1986 een Nederlander in Toronto begonnen is met het maken van bier. Sinds drie jaar is de brouwerij naar de Harborfront verhuisd. Deze locatie is perfect aan het water. Terwijl ik de boten voorbij zie varen, geniet ik van het biertje. 's Avonds gaan we in de wijk Queens op zoek naar een restaurant. Hier blijken vooral winkels en fastfood ketens te zitten. Geen restaurants. We proberen enkele zijstaten. Er zitten hier wel restaurants, maar zonder gasten. Pas richting Chinatown wordt het beter. We besluiten Koreaans te eten vanavond. In de bar van ons hotel besluiten we de avond met een drankje. Op het grote televisiescherm volgen we de baseball wedstrijd tussen de New York Yankees en de Toronto Blue Jays. Toronto verliest net.Weinig verkeerOp de wegen door de woestijn rijdt weinig verkeer
Prachtige natuurEen fraaie combinatie van woestijn en rotspartijen
Door New YorkNew York is het eindpunt van de coast to coast America tour
SchipholWeer thuis in Nederland