Reisavonturen Verenigde Staten

Home > Verenigde Staten > Coast to coast USA > Reisverslag dag 133

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Verenigde Staten > Rijden over Time Square

Dag 133 - Vrijdag 9 september 2016

We ontbijten bij Grandma's Pies & Restaurant, een gezellig restaurantje in Albany. Grandma is gespecialiseerd in pancakes en omeletten. Het is druk in het al in Halloween stijl versierde eetgelegenheid. Vele lokale mensen komen hier ook voor een snel ontbijt. Na het ontbijt steken we de Hudson rivier over en rijden binnendoor naar Poughkeepsie.

Verenigde Staten - Met de auto rijdend over Time Square in New York

Onderweg passeren we veel kleine dorpjes. De voornamelijk houten huizen met veranda ogen of we in de jaren vijftig rijden. Na zo'n twee uur rijden komen we aan in Poughkeepsie. Hier ligt de langste voetgangersbrug ter wereld. De Walkway over the Hudson rivier is in 1889 gebouwd als treinbrug. Lange tijd was de brug met een overspanning van ruim twee kilometer ook de langste spoor overbrugging. Nadat de brug is 1974 zwaar beschadigd raakte door een brand, raakte de brug buiten gebruik en in verval. Pas begin deze eeuw, in 2009, is de brug opgeknapt en geschikt gemaakt voor wandelaars en fietsers. We wandelen de brug op. Vanaf de 65 meter hoge brug kijken we uit over het stadje Poughkeepsie en de Hudson rivier. Aan de oever van de rivier bestellen we een drankje. Vanaf Poughkeepsie is het nog twee uur rijden tot New York City. Het eindpunt van onze reis. Hoewel ons hotel in Brooklyn ligt, besluiten we via Manhattan te rijden. Dit zal ons ongetwijfeld wat meer tijd kosten. Het verkeer in het centrum van New York kan dramatisch zijn. Bij het naderen van de stad, draaien we Broadway op. Dit is de langste straat en ook de beroemdste straat van de stad. Deze straat moeten we veertien kilometer volgen. De dwarsstraten zijn genummerd in New York. Nummer één ligt bij Wall street. Iedere honderd meter ligt er een straat. Wij rijden nu bij 209th Street. Langzaam rijden we van verkeerslicht, naar verkeerslicht. Zorgvuldig het overige verkeer in de gaten houdend. Op de rechterbaan staan regelmatig auto's stil om te laden en te lossen. Snel wijkt iedereen uit om even snel weer terug te gaan als linksafslaand verkeer op de weghelft stil staat. Naarmate we verder de stad in rijden, worden de wolkenkrabbers hoger. We rijden door de wijken de Bronks en Harlem. Bij de 90th Street begin Central Park. Aan de andere zijde van het park, bij 60th Street, ligt het Theatre district waar de straat Broadway zo beroemd om is. We zien links en rechts de theaters liggen omgeven door lichtreclames. We rijden Time Square op. Wat geweldig om hier te rijden. Via de 9th Avenu rijden we verder naar Lower Manhattan.

Verenigde Staten - Over de Brooklyn Bridge van Manhattan naar Brooklyn

Een brandweerwagen met sirenes probeert zich een weg door het verkeer te banen. Waar te beginnen? Het is vrijdagmiddag midden in de spits. Vlak bij het Financial district lopen wij ook vast. Er is geen beweging meer in het verkeer voor ons. Op de kruispunten blokkeren de verschillende rijrichtingen elkaar. Verkeersregelaars proberen het verkeer in goede banen te leiden. Tevergeefs. Gelukkig blijkt de rij voor de Holland tunnel te zijn. Hier hoeven wij niet door heen. Wij rijden door naar de Brooklyn Bridge. Vanaf deze iconische brug hebben we zicht op de skyline van New York. In één woord geweldig om hier over heen te rijden. We komen uit in de wijk Brooklyn. Hier ligt ons hotel. We hebben inmiddels drie uur door de stad gereden en misschien dertig kilometer afgelegd. Toch was het een waanzinnige ervaring. Vanuit het hotel hebben we vanaf de vierde etage uitzicht op Manhattan. De schemer is ingevallen en de lichtjes gaan aan. Een prachtig gezicht. We besluiten in de buurt wat te eten. In het John Brown Smokehouse eten we spareribs met patat. Wat een heerlijk Amerikaanse sfeer hangt hier. We gaan het nog missen.Prachtige natuurEen fraaie combinatie van woestijn en rotspartijen
Door New YorkNew York is het eindpunt van de coast to coast America tour
SchipholWeer thuis in Nederland
BaseballDe baseball wedstrijd tussen Oklahoma Dodgers en Memphis Redbirds