Reisavonturen Denemarken

Home > Denemarken

2 reisavonturen Denemarken

Denemarken - Naar het uiterste noorden van Europa

Naar het uiterste noorden van Europa

1 juli 2017 -26 juli 2017 (26 dagen)

Rond één uur rijden we Sønderborg binnen. Het regent nog steeds. We rijden door naar het kasteel. Precies voor de ingang is een parkeerplekje vrij. Nergens is een betaalautomaat te zien. Een beetje ongelovig informeren we bij de kassa of we hier mogen staan. Geen probleem! Al blijven jullie de hele dag. Het Sønderborg Castle dateert uit de Middeleeuwen, maar is in de 16de eeuw flink uitgebreid tot renaissancekasteel. Pronkstukken zijn de kasteelkerk en de grote ridderzaal. We lopen door de ruimtes. Het kasteel op zich is mooi, maar de collectie gaat vooral over Jutland. Verschillende thema's in verschillende kamers. Aan de oever van de Alssund rivier, onder een afdakje bestellen we een lunch.

Radhus PladsenHet raadhuisplein
SlotsholmenHet water rond het eiland Slotsholmen midden in Kopenhagen
Fontein AmalienborgDe fontein van Amalienborg
Molen in KastelletEen molen binnen de omheining van de KastelletDenemarken - Stedentrip Kopenhagen

Stedentrip Kopenhagen

3-7 juli 2008 (5 dagen)

Via de Kastellet kom ik bij het bronzen beeld van de kleine Zeemeermin. Vooraf had ik al veel gehoord over het beroemde beeldje en vooral dat het erg klein zou zijn. Misschien zijn mijn verwachtingen niet zo groot en valt het mij nog alles mee. Wat niet mee valt zijn het enorme aantal toeristen rond het beeldje. Iedereen probeert één voor één een foto te maken samen met de schoonheid. Het is een mooi schouwspel om even rustig naar alle mensen te kijken.


Alle rondreizen vergelijken

We reizen steeds meer en gaan steeds verder weg! Wil jij ook de mooiste wereldlocaties bezoeken? Bekijk hieronder het aanbod van de avontuurlijke rondreis aanbieders, of selecteer jouw reis op www.rondreizen-vergelijken.nl

Moderne architectuur in kopenhagen

Rondreis Denemarken SRC Reizen

Moderne architectuur in kopenhagen

Reisduur: 6 dagenGrand tour scandinavië

Rondreis Denemarken SRC Reizen

Grand tour scandinavië

Reisduur: 14 dagen
Er zijn 2 rondreizen Denemarken gevonden op www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Ben jij een wereldreiziger?