Reisavonturen Turkmenistan

Home > Turkmenistan

2 reisavonturen Turkmenistan

Turkmenistan - Van Amsterdam naar Tokyo

Van Amsterdam naar Tokyo

1 mei 2016 - 8 augustus 2016 (100 dagen)

Chamrat probeert de kuilen te ontwijken, maar dit lukt lang niet altijd. Ook rijdt hij soms liever naast de weg in het zand, dan op de restanten asfalt. De omgeving wordt mooier en mooier. In de verte zien we al de witte met rode rotsformaties. Chamrat slaat linksaf een zandweggetje in. Na enkele kilometers staan we aan de top van de Yangykala canyon. De grillige rotsen, vanonder rood gekleurd en van boven wit, worden prachtig verlicht door de ondergaande zon. Wat een prachtige en bijzondere omgeving. Op de top staat veel wind. Teveel wind om onze tenten op te zetten. Een klein stukje terug ligt een meer beschut plekje. Hier staat ook wind, maar iets minder hard. Net als de tenten staan hoor ik een loeiend geluid. Dit kan niet van een kameel zijn. Toch steekt even later een kameel zijn kop over de rand van de berg en kijkt naar ons. Het blijkt een hele kudde. Meer en meer koppen kijken ons aan. Ik schat ruim honderdvijftig kamelen bijeen.


Binnenrijden AshgabatHet binnenrijden van de Turkmeense hoofdstad Ashgabat
Markt AshgabatDe markt in Ashgabat
Centrum AshgabatHet centrum van de stad voor parken en wit marmeren gebouwen
Zondagsmarkt AshgabatDe zondagsmarkt van AshgabatTurkmenistan - In de voetsporen van Marco Polo

In de voetsporen van Marco Polo

28 april - 1 juli 2012 (65 dagen)

Het hele straatbeeld geeft een sprookjesachtige indruk. Ik vind het een kruising tussen Disneyland en Dubai. Ik stap uit bij het 10-jarig onafhankelijkheidspark. Turkmenistan is in 1991 onafhankelijk geworden. Prominent in het park staat het beeld van de eerste president van het onafhankelijke Turkmenistan: Turkmenbashi. Turkmenbashi heeft de gas- en olieopbrengsten van het land gebruikt om het nieuwe Ashgabat te bouwen. Achter Turkmenbashi staat het standbeeld ter ere van het tien jarig bestaan van Turkmenistan. Aan de overzijde van de straat ligt het Turkmenistan World of ferrytales. Een pretpark midden in Ashgabat. Het park is echter vaak gesloten. Als ik verder door de stad rijd, vertelt Maksat over de gebouwen. Qua architectuur is het ene gebouw nog mooier dan de andere. Alle gebouwen zijn overwegend gebouwd in wit marmeren uitvoering.


Alle rondreizen vergelijken

We reizen steeds meer en gaan steeds verder weg! Wil jij ook de mooiste wereldlocaties bezoeken? Bekijk hieronder het aanbod van de avontuurlijke rondreis aanbieders, of selecteer jouw reis op www.rondreizen-vergelijken.nl

Rondreis centraal-aziË - 22 dagen; turquoise moza...

Rondreis Kazachstan Oezbekistan Turkmenistan Koning Aap

Rondreis centraal-aziË - 22 dagen; turquoise moza...

Reisduur: 22 dagenGroepsrondreis zijderoute - kort

Rondreis Kazachstan Oezbekistan Turkmenistan Sawadee

Groepsrondreis zijderoute - kort

Reisduur: 24 dagenRondreis zijderoute - 65 dagen; van tbilisi naar b...

Rondreis Armenie China Georgie Iran Kazachstan Oezbekistan Turkmenistan Koning Aap

Rondreis zijderoute - 65 dagen; van tbilisi naar b...

Reisduur: 65 dagen
Er zijn 3 rondreizen Turkmenistan gevonden op www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Ben jij een wereldreiziger?