Reisavonturen Verenigde Staten

Home > Verenigde Staten > Coast to coast USA > Reisverslag dag 115

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Verenigde Staten > De Hollywood letters

Dag 115 - Maandag 22 augustus 2016

Midden in de nacht ben ik klaar wakker. Ik ben nog niet gewend aan de acht uur tijdsverschil met Japan. Ik val gelukkig weer in slaap. Om half acht word ik wakker van de wekker. Tijd voor onze eerste vakantiedag in Amerika. We gaan Los Angeles bekijken. Naast het hotel, bij Denny's, bestellen we een omelet met koffie.

Verenigde Staten - De sterren langs de Hollywood boulevard

Typisch Amerikaans. Daarna gaan we op pad. Vanaf het Griffith Obveratorium heb ik uitzicht op de Hollywood letters. De 15 meter hoge letters zijn er ooit in 1923 neergezet als reclame. Later heeft men besloten om ze te laten staan. Verschillende keren zijn er inzamelingen gehouden om de letters weer op te knappen. Het is bijzonder om de Hollywood Sign met eigen ogen te aanschouwen. Zo'n bekend beeld uit zoveel films. Ook heb ik hiervandaan zicht op Los Angeles. De wolkenkrabbers van downtown LA staan als schimmen tegen de horizon. Aan de andere zijde is de skyline van Santa Monica te zien met daarachter de zee. Onder aan de berg ligt Hollywood Boulevard. Op de boulevard liggen 2.500 tegels van beroemde filmhelden. Terwijl ik over de stoep loop lees ik de namen. De meeste zeggen mij niets, maar soms spot ik een bekende naam. Buiten de tegels met sterren leeft de boulevard eigenlijk niets. Ik had hier meer reuring verwacht. Op Sunset boulevard, één straat parallel aan Hollywood bvrd, is meer leven op straat. Waar zeker meer leven te bekennen is is aan het strand bij Santa Monica. Veel mensen zijn rond de Santa Monica pier. Op de pier is volop vermaak. Er is een achtbaan, een reuzenrad en talrijke souvenirs verkopers. Velen verkopen Route66 materialen.

Verenigde Staten - Het officiële eindpunt van de Route66 op Santa Monica beach

De pier van Santa Monica is het officiële eindpunt van de Route66. Voor ons is dit het beginpunt. We leggen dit beginmoment vast met een foto. Ook op het strand is het druk. Veel mensen genieten van het mooie weer op het strand of in het water. Bij muscle beach laten mannen hun krachtsinspanningen zien op de talrijke sporttoestellen. Zien en gezien worden is hier belangrijk. Wij kiezen liever voor een terrasje en een drankje. In de namiddag rijden we van Santa Monica boulevard langs het strand naar Venice beach. Daarna rijden we door naar de beroemde wijken Beverly Hills en Belair. Het valt niet mee om door te rijden in de avondspits. Bij ieder stoplicht is het wachten. Snel slaan we af de villawijken in. We kiezen willekeurig wat weggetjes. We passeren grote villa's, enorme hekwerken om huizen en indrukwekkende oprijlanen. Hier wonen de rijkste mensen van Los Angeles. Het lijkt wel hoe hoger we komen hoe groter de huizen. Als het donker geworden is rijden we weer naar de doorgaande weg. De navigatie leidt ons terug naar ons hotel. In een bier-café bestellen we een burger met patat. We zijn tenslotte in Amerika.Slapen in wigwamOvernachten in een wigwam
In de CN TowerHet uitkijkplatform in de CN Tower
Walk of FameDe sterren langs de Hollywood boulevard
AmarilloHeel veel verkeerslichten in het centrum van Amarillo