Reisavonturen Verenigde Staten

Home > Verenigde Staten > Coast to coast USA > Reisverslag dag 118

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Verenigde Staten > Monument Valley National Park

Dag 118 - Donderdag 25 augustus 2016

Gisteren hebben we de Grand Canyon vooral met schemer en zonsondergang gezien. Vanochtend rijden we langs de kloof bij daglicht. De zon schijnt en het zicht is redelijk helder. We stoppen bij de verschillende uitkijkpunten. De uitzichten over de canyon zijn wederom prachtig. Het maakt niet uit welke kant ik op kijk. Dit beeld is op geen foto vast te leggen.

Verenigde Staten - Uitzicht vanuit de zuidzijde op de Grand Canyon

Bij een picknickplek nemen we ons ontbijt. In een supermarkt hebben we yoghurt, toastjes en jus d'orange gekocht. Heerlijk om dit op deze locatie te nuttigen. Bij Desert View staat een oude uitkijktoren. De toren lijkt oud, maar is enkele jaren geleden zo gebouwd. Leuk, maar ook een beetje nep. Het uitzicht vanaf het hoogste platform is de moeite waard. Dan hebben we genoeg gezien van de Grand Canyon. We rijden het park uit via de oost uitgang. We rijden via Tuba City en Kayenta naar Monument Valley. Onderweg betrekt de lucht. Er vallen spetters op de voorruit. Maar het ergste ontlopen we net. In de achteruitkijkspiegel zien we een enorme zandstorm over de weg trekken.

Verenigde Staten - Overnachten in een wigwam nabij Monument Valley

De lucht kleurt oranje. Als we bij Monument Valley National Park aankomen miezert het nog licht. Jammer, want hierdoor gaan de vergezichten op de rotsformaties wat verloren. We besluiten toch het park in te gaan. De route langs de monumenten is onverhard. Voorzichtig rijden we van uitkijkpunt naar uitkijkpunt. Tijdens de rit neemt de regen ook weer toe. Vanuit de auto maken we wat foto's. Het regenwater loopt langs het zanderige pad naar beneden. Met hele stromen tegelijk. Voorzichtig rijden we er door heen. Dat zich zo snel zulke beekjes hebben gecreëerd. Wat jammer is van dit weer, dat we net vandaag in een traditionele tent gaan overnachten. Een tipi. We zijn in het leefgebied van de Navajo indianen. De tipi ziet er ruim en stevig uit. Er staan twee bedden in en twee stoelen. Voor het eten rijden we één kilometer verder. Hier bestellen we de traditionele Navajo taco's. Een soort pizzabodem met Chili con carne, ijsbergsla, tomaat en Chili saus. Bij het naar bed gaan wordt het buiten onstuimig. Het regent weer en de wind trekt aan. De regen valt door de kleine opening boven in de tent naar binnen en door de wind waait het zeil van de deur open. Zowel de hond als de kat proberen hierdoor naar binnen te komen voor een droog plekje. Misschien slapen zij hier wel als er geen gasten zijn. We zetten ze weer naar buiten en knopen de deur goed dicht. Ik kruip diep onder de dekens. Het wordt geen zwoele klamme nacht waar ik vooraf op gerekend had.Las Vegas signHet beroemde toegangsbord van Las Vegas
The Molly RingwaldsEen optreden in the house of blues in Chicago
TorontoHet plein voor het stadhuis in Toronto
New World Trade CenterHet nieuwe World Trade Center in New York