Reisavonturen Canada

Home > Canada > Coast to coast USA > Reisverslag dag 131

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Canada > De Niagara Falls

Dag 131 - Woensdag 7 september 2016

Vanuit Toronto is het nog geen anderhalf uur rijden naar de beroemde Niagara Falls. De Niagara watervallen liggen precies op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. De bekendste en grootste waterval is de Horseshoe Fall. Een waterval van een lengte van ruim zeshonderd meter. De naam dankt de waterval aan de hoefijzer-vorm. De andere twee watervallen, de American Falls en de kleinere Bridal Veil Falls liggen allebei aan de Amerikaanse zijde van de Niagara rivier. Rond elf uur komen we bij ons hotel in het Canadese plaatsje Niagara Falls aan. Onze kamer is al beschikbaar.

Canada - Het water klettert over de rand van de Niagara Falls

We zetten onze tassen op de kamers. Vanaf de zevende verdieping hebben we wel zicht op de rivier, maar niet op de waterval zelf. Daar hadden we ook niet voor gekozen. Bij het wandelen naar de boulevard horen we het geluid van de waterval toenemen. Het zicht op de enorme waterpartij die zich naar beneden stort is adembenemend. Wat komt hier een hoop water naar beneden. Het water klettert zo'n vijftig meter lager op de rotsen en in de rivier. Het opspattende water creëert een mist rond de waterval. Boten met toeristen gehuld in poncho's varen door de mist tot vlak bij de watervallen. De boten met mensen met rode poncho's zijn vanuit Canada, de blauwe vanuit de Verenigde Staten. Via een lift komen we bij de 'Journey behind the Falls'. Beneden aangekomen krijgen we een gele poncho uitgereikt. Deze is nodig ook. Op het observatiedek spettert het opspattende water van de Niagara Falls over ons heen. Vanaf het dek hebben we mooi zicht van onderaf op de Horseshoe Falls. Via een tunnel in de rotsen komen we bij een tweetal uitkijkpunten achter de waterval.

Canada - Regenpakken zijn nodig voor het opspattende water van de watervallen

Het water valt voor onze ogen naar beneden. Ook vanuit het restaurant is er mooi uitzicht. De tafeltjes staan op verschillende niveaus, zodat er overal mooi uitzicht op de watervallen is. Hier gaat het uiteindelijk om. Met de kabeltram keren we terug naar het centrum van Niagara Falls. In het IMAX theater wordt een film getoond over de watervallen. Op het scherm wordt in beeld gebracht hoe ooit iemand in een ton van de waterval gegaan is en hoe een jongen de val overleefde nadat de boot waarin hij zat pech kreeg. 's Avonds wandelen we via de andere kant het centrum in. Hier is meer het entertainment gebied. Restaurants, shops en attracties proberen elkaar te overtreffen qua licht, vormgeving en geluid. Een dinosaurus hangt bij het spookhuis, kingkong bij het Ripleys museum en een grote gitaar bij het Hardrockcafé. Wij lopen door naar de waterkant. Het is inmiddels schemerig. We gaan aan boord van de Hornblower. Ook hier krijgen we een poncho uitgereikt. Een rode dit keer. Op het moment dat de boot de Niagara rivier op vaart, worden de schijnwerpers op de watervallen ontstoken. De watervallen worden verlicht in de kleuren van de regenboog. De boot vaart vlak langs de American Falls. De mist, het opspattende water, klettert over ons heen. De poncho komt goed van pas. Ook de Horseshoe Fall is verlicht. We zijn weer op tijd terug om het vuurwerk vanaf de kant te bekijken. Een leuke afsluiting van een leuke dag bij de Niagara Falls.Door New YorkNew York is het eindpunt van de coast to coast America tour
SchipholWeer thuis in Nederland
BaseballDe baseball wedstrijd tussen Oklahoma Dodgers en Memphis Redbirds
Blue SwallowHet Route66 hotel Blue Swallow