Reisavonturen Verenigde Staten

Home > Verenigde Staten > Coast to coast USA > Reisverslag dag 126

Reisverslag Coast to coast USA

21 augustus 2016 -12 september 2016 (22 dagen)


Verenigde Staten > Het eindpunt van Route66

Dag 126 - Vrijdag 2 september 2016

Vandaag staat de laatste etappe van de Route66 op het programma. Vandaag rijden we naar Chicago. Voordat we St. Louis verlaten genieten we van het uitzicht vanaf de andere zijde van de Mississippi rivier. Aan de overzijde staat de Arch met daarachter downtown St. Louis. Via de Innerstate 55 snelweg rijden we in noord oostelijke richting. In Litchfield staat een bezoekerscentrum voor de Route66. We worden vriendelijk onthaald.

Verenigde Staten - Het enorme beeld van de Gemini Giant in Wilmington

Of we een pin op de wereldkaart willen prikken. Met moeite kunnen we nog een plekje rond Nederland vinden. Vol enthousiasme wordt het museum geprezen door de gastvrouw. We mogen foto's maken, krijgen een brochure mee en moeten vooral even naar de oude T-ford kijken. Verder langs de route in Atlanta staat het beeld van Tall Paul. Dit enorme reclame object prees vroeger hotdogs aan. Tegenwoordig is het een typisch Route66 landmark. In het in Route66 gehulde café tegenover Tall Paul bestellen we de lunch. In een winkeltje naast het café benadrukt de eigenaresse dat we vooral ook naar Pontiac moeten gaan. Hier zit een mooi museum. Het centrum van Pontiac ziet er gezellig uit. Leuk om even door de straatjes te wandelen. Op de gevel van het museum is een grote Route66 muurschildering geschilderd. Motorrijders poseren er voor. Binnen is het druk met Route66 toeristen.

Verenigde Staten - De wolkenkrabbers van Chicago

Als wij aangeven dat we uit Nederland komen, krijgen we allebei een Route66 speldje in onze handen gedrukt. Een gift. Als laatste stoppen we vandaag in Wilmington. Ook hier staat een enorm standbeeld van de Gemini Giant. Ook dit standbeeld was vroeger een reclame object. Vanaf hier is het nog ongeveer honderd kilometer naar Chicago. We pakken de snelweg. Na een half uurtje rijden, stuiten we op een file. Langzaam rijdt het verkeer door over de laatste tientallen kilometers naar Chicago. Het is avondspits en het begin van een lang weekend voor Amerikanen. Op de rondweg rond de stad staat het verkeer helemaal vast. Kruipend komen we vooruit. Vijf banen naast elkaar stil. Tegen half zes komen we bij de afslag en rijden het centrum in tot het Garden Inn Hilton hotel. Het hotel ligt midden in het centrum. We parkeren onze auto in de parkeergarage aan de overzijde. Betaald parkeren. In Chicago valt hier niet aan te ontkomen. 's Avonds lopen we Chicago in. Terwijl de schemer over de stad valt, genieten we van het straatbeeld. We steken de gelijknamige Chicago rivier over en dwalen door het Loop district. Er heerst een gezellige sfeer in het centrum van de stad. We drinken een biertje en eten bij een Thai's restaurant.Las Vegas signHet beroemde toegangsbord van Las Vegas
The Molly RingwaldsEen optreden in the house of blues in Chicago
TorontoHet plein voor het stadhuis in Toronto
New World Trade CenterHet nieuwe World Trade Center in New York