Reisavonturen Thailand

Home > Thailand > Rondreis Indochina > Reisverslag dag 2

Reisverslag Rondreis Indochina

12 febr - 8 maart 2008 (26 dagen)


Thailand > De tempel van Wat Doi Suthep

Dag 2 - Woensdag 13 februari 2008

De luchthaven van Singapore heeft voldoende taxfree winkels om de overstap tijd door te komen. De prijzen zijn in Singaporese dollars. Ik heb geen idee wat de koers ongeveer is. Bij een wisselkantoor achterhaal ik de koers en stel vast dat de fotocamera's niet echt goedkoper zijn. Om tien over half negen stijgen we weer op voor de vlucht naar Chiang Mai met Silk Air.

Thailand - De Wat Doi Suthep tempel is de belangrijkste tempel rond Chiang Mai

De service aan boord van deze dochter van Singapore Airlines is prima, maar de kwaliteit is niet te vergelijken met de grotere broer. Op de luchthaven van Chiang Mai ontmoeten we Perry. Perry is onze reisbegeleider voor deze reis. Perry woont al jaren in Thailand en begeleid regelmatig reizen in deze regio. Met drie minibusjes rijden we naar het hotel in het centrum van de stad. Het is half twaalf 's morgens als we aankomen, maar het voelt al veel later. Om zo snel mogelijk aan het nieuwe dag-nacht ritme te wennen, is het niet verstandig om te gaan rusten. Beter is het om enigszins actief te blijven.'s Middags rijden we naar de Wat Doi Suthep. Deze belangrijke tempel ligt zestien kilometer buiten de stad op de top van een heuvel. Volgens de legende zou een witte olifant hier getrompetterd hebben voor hij stierf. Tegenwoordig is de Wat Doi Suthep een groot tempelcomplex met veel gouden versieringen. We bereiken de tempel via een lange haarspeld bochten weg. Bij de tempel gaan we via de mooie trap naar de ingang. Aan weerzijde dient de afbeelding van de slang Naga als leuning. Ik dwaal over het tempelterrein, bezoek de tempel en geniet van het uitzicht over Chiang Mai, zevenhonderd meter lager.

Thailand - Het tempelcomplex Doi Suthep op de top van de berg boven Chiang Mai

Onderaan de tempel eten we wat op een terras. Terug in de stad brengen we een bezoek aan de Thaise massage. Als we aankomen, herken ik de locatie van vier jaar geleden. Ook nu gaan we naar boven, naar een donkere en vooral koude kamer. Ik kleed me om in een soort pyjama, waarna de twee uur durende massage begint. Ik ontspan me en probeer niet in slaap te vallen. Heerlijk!'s Avonds eten we in het centrum bij de nacht bazaar. Al wandelend komen we uit bij een pleintje met allerlei restaurantjes. Aansluitend lopen we over de nachtmarket.Liggende BoeddhaDe liggende Boeddha op de heilige Phu Si heuvel
Angkor TempelDe beroemde Angkor Wat tempel
GrensmonumentHet grensmonument bij de rivier tussen Noord- en Zuid-Vietnam
Monniken in Luang PrabangMonniken bij de Wat Visounnarath