Reisavonturen Vietnam

Home > Vietnam > Rondreis Indochina > Reisverslag dag 17

Reisverslag Rondreis Indochina

12 febr - 8 maart 2008 (26 dagen)


Vietnam > Nachttrein naar Ho Chi Minh Stad

Dag 17 - Donderdag 28 februari 2008

We verlaten vandaag Hoi An. Omdat we pas om tien uur wegrijden, wandelen we 's morgens naar het centrum om bij de bakkerij broodjes aan te schaffen voor onderweg. Tegenover de bakker bestellen we een lekkere kop koffie op het terras.

Vietnam - In de treincoupé

Om precies tien uur rijden we met de bus naar Dahang. Vanuit Dahang nemen we later vandaag de nachttrein naar Ho Chi Minh Stad. Voordat het zover is, bezoeken we het Chan museum in Dahang. De streek rond Dahang maakte eeuwenlang deel uit van het Champa Koninkrijk, een Hindoerijk. Het museum is een grote verzameling van Cham beeldhouwkunst. Ook was één zaal gewijd aan het tempelcomplex My-Son. Het tempelcomplex My-Son is zwaar beschadigd door Amerikaanse bombardementen tijdens de Vietnamoorlog. Na nog inkopen gedaan te hebben op de markt van Dahang, rijden we door naar het station. Het is kwart over twaalf. Onze trein vertrekt over één uur. Ria komt tot haar schrik er achter dat ze haar jas in de bus heeft laten liggen. Dus buschauffeur had het ook al ontdekt en haar jas wordt bezorgt door iemand op een brommertje. De trein rijdt precies om kwart over één het station uit. De slaapcoupes zijn voor vier personen.

Vietnam - De slaapplaats in de trein

Eenvoudig maar prima. Het uitzicht is prachtig. Vanaf het spoor heb je meer zicht op de landbouw en simpele huisjes. Langs de highway is er vooral lintbebouwing met heel veel huizen met verkooppunten. Ook voor de drankjes wordt gezorgd. Regelmatig komt er iemand langs die iets wil slijten. Maar ik ga ook zelf op pad. Een leuk wandelingetje door acht treincoupés naar de restauratiewagen voor een biertje. Rond etenstijd wordt de maaltijd uitgeserveerd. Perry had ons vooraf geadviseerd voor dit moment de broodjes van de bakker te gebruiken. Ik bestel extra loempia's. Dit is samen met de belegde broodjes een prima maaltijd. Ondertussen wordt het buiten langzaam donker. 's Avonds ben ik gaan buurten bij de andere coupés van onze groep. Net voordat de trein in Nha Trang stopt, doen we het licht uit in onze coupé. Door het geluid van de rails en het gehobbel van de trein val ik al snel in slaap.Ho Chi Minh StadHo Chi Minh Stad bij avond
Veel brommersHet straatbeeld van Ho Chi Minh bestaat uit brommers, brommers en brommers
Monnik in AngkorEen monnik zit op een steen in de Angkor Wat
De trein naar Ho Chi MinhDe trein naar Ho Chi Minh