Reisavonturen Vietnam

Home > Vietnam > Rondreis Indochina > Reisverslag dag 15

Reisverslag Rondreis Indochina

12 febr - 8 maart 2008 (26 dagen)


Vietnam > Het handelsstadje Hoi An

Dag 15 - Dinsdag 26 februari 2008

Ik zit al vroeg aan het ontbijt in de grote ontbijtzaal. Tot mijn verbazing is er nauwelijks nog plaats. Blijkbaar gaan alle reisgroepen precies om zeven uur rijden. Vandaag staat de mooie kustroute van Hué naar Danang op het programma. Een route met enkele bergpassen met mooie uitzichten op de zee en de lagunes. Maar … dan moet het weer wel meezitten.

Vietnam - Een vissersboot op de Parfumrivier bij Hué

Het is bewolkt en vooral mistig. Het is gelukkig wel droog. Wij rijden Hué uit over de Highway 1. Door het mistige weer is er niet veel van het uitzicht te zien. De luchtvochtigheid is onvoorstelbaar hoog. Alles is een beetje klam. Als ik af en toe de beslagen ramen schoon veeg, zie ik de zee en zie ik dat we langzaam omhoog de bergen in gaan. Echt veel is er jammer genoeg niet van te zien. Bij een resort stoppen we voor koffie. Het is inmiddels gaan regenen. De rieten daken boven het terras kunnen het water niet aan en beginnen door te lekken. Wij “vluchten” snel naar binnen. Het prachtige strand ligt er troosteloos bij. Het heeft met dit weer geen zin om de bergpas te rijden. Het uitzicht is te beperkt. Daarom besluiten we de zes kilometer lange tunnel te nemen door de berg richting Danang. Daarna is het nog 35 kilometer naar Hoi An.Als we Hoi An binnen rijden is het droog. We bezoeken eerst een handy craft fabriekje waar zijden geproduceerd en bewerkt wordt. Het is leuk om te zien hoe het zijden geproduceerd wordt, maar de nadruk ligt altijd nadrukkelijk op de verkoop. Buiten voor de deur wachten we tot iedereen uitgeshopt is. Rond half één komen we aan bij het hotel. Hoi An is een oude handelsstad, waar vele koloniale landen eigen wijken vormden met hun eigen karakteristieke bouwstijlen. Na het dichtslippen van de rivier, was Hoi An minder in trek als havenplaats.

Vietnam - Een eenvoudige vissersboot

Veel huizen zijn beschadigd tussen oorlogen tussen verschillende koloniale landen. Het centrum van het stadje is klein en authentiek. Als ik door Hoi An loop, waan ik mij in de oude tijden van de VOC. Alleen moet ik alle andere toeristen wegdenken in dit beeld. In veel van de oude huizen, hebben zich kleermakers gevestigd. In Hoi An kun je goedkoop confectie kleding laten maken en veelal binnen 24 uur. 's Middags lopen we naar de oude haven. Het is droog, maar er liggen nog veel plassen op straat. In één van de restaurantjes nemen we een tonijn sandwich (erg lekker!) en de rest van de middag dwalen we door de straatjes met winkeltjes. We bezoeken de lokale markt en nemen een biertje op een terras. We sluiten de dag af met een diner op een dakterras van een restaurant aan de haven.Wat Si SaketDe Wat Si Saket in het centrum van Vientiane
Buitenverblijf Tu DucHet enorme buitenverblijf van keizer Tu Duc in de nabijheid van Hué
Patuxai of overwinningspoortDe Patuxai of overwinningspoort in Vientiane
De trein naar Ho Chi MinhDe trein naar Ho Chi Minh