Reisverslag Naar het uiterste noorden van Europa

1 juli 2017 -26 juli 2017 (26 dagen)


Duitsland > Wandelen door Potsdam

Dag 1 - Zaterdag 1 juli 2017

Het is zaterdagochtend. Het regent een klein beetje. Snel controleren we het oliepeil en het koelwater. De auto is klaar voor de reis naar de Noordkaap. Bij het vertrek worden we uitgezwaaid door de familie.

Duitsland - Klaar voor de reis naar de Noordkaap

Het voelt best een beetje vreemd om opnieuw met Brutus op pad te gaan. We passeren Amsterdam en rijden via de A1 oostwaarts. Na twee uurtjes naderen we de Duitse grens. De eerste grensovergang voor deze reis. De grens is afgesloten. Iedere auto wordt naar het parkeerterrein geleid. Een politiecontrole. Steekproefsgewijs worden automobilisten gecontroleerd. Wij mogen zonder controle doorrijden. We rijden de Duitse snelweg op. Ongeveer halverwege is het tijd om te tanken. Een man achter ons stopt. Hij is van oorsprong Engelsman die nu in Duitsland woont. Zijn zoon wil met de auto van Dresden naar Dakar. Hij Is op zoek naar een auto. Hij wil alle details over onze auto horen en is onder de indruk van de vorige trip naar Tokyo. Hij wenst ons veel plezier op weg naar de Noordkaap. Als tip krijgen we nog mee, dat als we moeilijk aan diesel kunnen komen een Landrover ook kan rijden op slaolie. Voorbij Hannover zijn wegwerkzaamheden. De weg is versmald en de maximale snelheid is maar 60 km/u. De navigatie geeft aan dat het verkeer verderop helemaal vast staat. Een snellere route is via Hildesheim over de A39. Hoewel deze route 37 kilometer langer is, kiezen we hier toch voor. Tegen half zes rijden we Potsdam binnen. Het regent nog steeds een klein beetje. We parkeren de auto bij het Pension an der Havelbucht. De deur is gesloten. Op een bordje staat dat we een telefoonnummer moeten bellen. Op de vraag of ze ook Engels spreken, klinkt een nee. Het wordt stil en er wordt opgehangen. Wat nu? We ontvangen een smsje met de toegangscode van de deur. Binnen is niemand. Er liggen enkele enveloppen op tafel. Op één envelop staat onze naam.

Duitsland - Het pension in Potsdam

Kamer 3. Het lijkt net een spelletje escape-room. Als we de deur van de kamer openen, hebben we ons doel van het spelletje bereikt. Er wordt gebeld. Telefonisch wordt gevraagd of het gelukt is met de deur en sleutel. 's Avonds wandelen we Potsdam in. We zijn eigenlijk op weg naar het Sanssousi paleis. Het paleis is al gesloten, maar misschien kunnen we een glimp opvangen. Als we een bordje tegen komen dat precies de andere kant op wijst, blijkt dat we de verkeerde kant opgelopen zijn. We keren om. Bij de Branderburger Tor van Potsdam begint het weer harder te regenen. We strijken neer op een terras voor een biertje. We proosten op het begin van onze reis. De regen zet door. We laten onze plannen voor het paleis en de Holländisches Viertel wijk voor wat het is. We vragen de menukaart en eten onder de parasol. Het regent nog steeds als we teruglopen naar ons pension.LunchpauzeEen picknick lunch op een mooie locatie
Chili con CarneGenieten van de zelf bereidde maaltijd
RendierEen rendier graast naast de weg
StartmotorDe monteur installeert een nieuwe startmotor

Reisverslag Naar het uiterste noorden van Europa

Ben jij een wereldreiziger?