Reisavonturen Japan

Home > Japan > Betoverend Japan > Reisverslag dag 102

Reisverslag Betoverend Japan

8 augustus 2016 - 21 augustus 2016 (13 dagen)


Japan > De tempels van Tokyo

Dag 102 - Woensdag 10 augustus 2016

Om negen uur gaan we op pad naar de Tsukiji vismarkt. De vismarkt ligt op loopafstand van de wijk Ginza en ons hotel. We stoppen onderweg voor koffie en een broodje. Bij de vismarkt staan de inmiddels bekende Japanse mannetjes. Talrijke suppoosten wijzen ons waar we wel en niet mogen lopen en houden ons tegen als er een viskarretje aan komt rijden.

Japan - De verse vis ligt klaar voor de verkoop

Het komt allemaal wat overdreven over. Op de vismarkt zelf wordt de net gevangen vis verwerkt en verkocht. De vis wordt 's morgens vroeg aangeleverd. De meeste vis is al verwerkt. In de kraampjes zijn de verkopers bezig met schoonmaken. Voor het mooie zijn we te laat. In de straatjes rond de vismarkt maakt dit minder uit. Hier wordt de vis in allerlei varianten verkocht. Maar ook andere producten. Ik zie vruchten die in stikstof gedoopt worden in een soort taartjes van laagjes ei. Alles lijkt hier te koop te zijn. Aan de rand van de wijk staat de boeddhistische Tsukiji Hongwanjt tempel. Wanneer ik naar binnen loop krijg ik een herdenkingskaartje aangereikt. De tempel is, net als de tempel gisteren, eenvoudig ingericht. Er zitten veel mensen op de stoelen in de tempel. Ik zie zelfs mannen slapen. De geestelijke bidt met enkele gelovigen. In de hoek zit een balie waar je zo'n dienst kunt 'kopen'.

Japan - Meisjes poseren in hun Japanse kimono s

Met de metro rijden we naar de noord zijde van Tokyo. We stappen uit in het Ueno park. Veel Japanners komen hier om te recreëren. Het is druk op de paden. Ook de dierentuin is gevestigd in dit park. We bezoeken de Kiyomizu en de Benten tempel. Rond dit laatste gebouw loopt iedereen met zijn telefoon. Dit moet een reden hebben. Als ik het vraag, blijkt dit een speciale Pokemon locatie te zijn. Sinds een paar weken een populaire telefoon-app. Deze rage is aan ons voorbij gegaan. Het is bizar om te zien hoe iedereen hier mee bezig is. Een klein stukje verder ligt het Gojo heiligdom in een grot. De grot is te bereiken via een reeks rode tori's (houten poorten). De tempel kunnen we vinden, maar de grot zelf lijkt afgesloten. Voor de grot staan Inari-vossen, beelden met rode slappen om. We verlaten het park om aan de rand een biertje te drinken.

Japan - Alles schreeuwt om aandacht in de winkelstraten

Ook vandaag is het warm. Er hangt wat lichte bewolking. In de loop van de nacht is regen voorspeld. Dit gaat misschien wat afkoeling geven. Wij zoeken nu de afkoeling bij de Sumida rivier. Hier ligt ook de Senso-ji tempel. De toegangsweg van de Kaminarimo-poort naar de tempel is aan weerszijde voorzien van talrijke kraampjes. De reisgids omschrijft ze nog als traditionele Japanse goederen. Ik zie vooral souvenirs. Naast de toeristen, lopen hier ook meisjes in traditionele Japanse kimono's. Ze zijn ongewild een bezienswaardigheid. Zelf maken ze ook foto's. Of ze met mij op de foto mogen? Ze vertellen dat ze uit zijn met vriendinnen en speciaal hun kimono's aangetrokken hebben voor deze gelegenheid. Ook bij de Senso-ji tempel is het druk. Zo druk zelfs dat de tempel een wat pretparkachtige sfeer krijgt. Iedereen verdringt zich voor de vergulde schrijn. Helaas staat de naastgelegen vijf verdiepingen tellende pagode in de steigers. We lopen terug naar de Sumida rivier. We varen met de Tokyo ferry terug naar de omgeving van ons hotel. Een tocht van een half uurtje. Links en rechts van de rivier staan hoge woontorens. 's Avonds zoeken we een restaurantje nabij het hotel in de wijk Ginza. Onder de bogen van de spoorlijn zitten sfeervolle restaurantjes en bars. Overal is het druk en gezellig. Wij kiezen uiteindelijk voor de Thaise keuken.Irani tempelsTempels langs het pad van de duizend Tori s
Tsukiji vismarktDe net gevangen vis wordt verhandeld op de Tsukiji vismarkt
Nakanoshima park Het Nakanoshima park op het eiland in de rivier van Osaka
Shitennoji Temple De pagode van de Shitennoji Temple