Reisavonturen Japan

Home > Japan > Betoverend Japan > Reisverslag dag 111

Reisverslag Betoverend Japan

8 augustus 2016 - 21 augustus 2016 (13 dagen)


Japan > Het Osaka Castle

Dag 111 - Vrijdag 19 augustus 2016

Ik ga vandaag sightseeing Osaka doen. Ik besluit wandelend naar het Osaka Castle te gaan en onderweg te genieten van de stad. Een afstand van zes kilometer. Bij het station bestel ik een cappuccino bij de Starbucks. Via de Okaa rivier en het Nakanoshima park kom ik bij het kasteel. De toren steekt hoog boven de ommuring uit. Wat een prachtig gezicht. Bij het betreden van het kasteel heb ik twee keuzes. Of ik ga met de lift naar de vijfde verdieping of ik ga per trap. De rij voor de lift is zo lang, dat de keuze voor de trap snel gemaakt is.

Japan - De pagode van de Shitennoji Temple

Het kasteel valt van binnen tegen. Het oorspronkelijke gebouw uit 1620 is door brand verwoest. In 1931 heeft men het kasteel in oorspronkelijke staat hersteld. Althans van buiten. Van binnen is het opgetrokken van beton. Ook zijn liften en een trappenhuis toegevoegd. De authentieke houten sfeer is verloren gegaan, zoals in het Himeji Castle. De verschillende etages zijn als museum ingericht. Het uitzicht vanaf de achtste etage is prachtig. Rondom heb ik zicht over Osaka. In de verte zie ik de wijk Tenoji liggen. Mijn volgende reisdoel. In een kwartiertje rijd ik er met de metro naar toe. Ik dwaal door de straatjes en wandel door het park om uiteindelijk bij de Shitennoji Temple uit te komen. Ik bezoek de tempel en de naast gelegen pagode. Hoewel de pagode ook relatief nieuw is, is het leuk om helemaal naar de top van de pagode te klimmen.

Japan - De uitgaanswijk in Osaka

In de vijver voor de tempel zwemmen schildpadjes. Honderden. Ze verdringen zich om op een steen in de zon te kunnen liggen. In de wijk Dengen zitten elektronica winkels en gokhallen zij aan zij. Straten vol. Alle hallen zijn ook goed gevuld. Bij de Dotonbori straat, het uitgaansgebied van Osaka, zit een klein smal straatje vol authentieke restaurantjes. Een schril contrast met de parallel lopende winkelstraat. Overal lichtreclames en reclameborden. Langs het watertje is een karaoke gaande. Een meisje zingt uit volle borst. Aan de overzijde van het water staan mensen er van te genieten en te dansen. Hier begint ook de shopping arcade. Een overdekte winkelstraat van ruim twee kilometer. Door de overkapping en de airco's uit de winkels is hier een aangename temperatuur. Aan het einde van de middag ontmoet ik Allert en Carla weer. Gezamenlijk gaan we terug naar Dotonbori. 's Avonds is de wijk nog drukker en zijn de neonreclames nog intenser. In het restaurantje worden we niet zoveel wijs uit de menukaart. Veel onbekende gerechten. We wijzen iets aan op de menukaart voor drie personen. Het smaakt voortreffelijk al weten we niet bij alles wat het is.Irani tempelsTempels langs het pad van de duizend Tori s
Tsukiji vismarktDe net gevangen vis wordt verhandeld op de Tsukiji vismarkt
Nakanoshima park Het Nakanoshima park op het eiland in de rivier van Osaka
Shitennoji Temple De pagode van de Shitennoji Temple