Naar de foto's

Kastelenweekend Vreeland

"Hiervandaan rijden we naar Breukelen en uiteindelijk naar het kasteel de Haar. We zijn net op tijd voor ons tijdslot van elf uur. Dit is ook de tijd dat het kasteel haar deuren opent voor publiek. Nadat we de kassa gepasseerd zijn en het park in wandelen, zien we het enorme kasteel de Haar liggen. Wat is dit een schitterend gezicht. Het kasteel weerspiegelt in het water van de slotgracht. Bij de ingang twijfelen we of we een audiotour moeten nemen. Een medewerkster geeft aan dat in iedere zaal suppoosten aanwezig zijn, die graag over het kasteel vertellen. Zij vindt een audiotour niet nodig. We volgen haar advies. De eerste ruimte die we betreden is de Main Hall. Zowel de omvang, de hoogte en de inrichting zijn overweldigend. Ik kijk goed rond om alles in mij op te kunnen nemen. Een suppoost vertelt dat duizend jaar geleden op deze plaats een kasteel gebouwd werd, in opdracht van de familie van de Haar. "
Recent bekeken:
Het pad tussen de Loosdrechtse plassen doorRecent bekeken:
Het kasteel van Graaf Floris VRecent bekeken:
Het kasteel in HaarzuilenRecent bekeken:
De entree van kasteel de HaarRecent bekeken:
De overkapte binnenplaats van het kasteel

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Weekendje Elburg

"In een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het Museum Elburg gevestigd. Het museum toon aan de hand van een collectie voorwerpen de geschiedenis van Elburg. In de smalle straatjes binnen de vesting ligt het Joodse Sjoel museum. In dit museum wordt getoond hoe de Joodse bevolking sinds de achttiende eeuw zich in Elburg vestigde. Veel van hen hebben de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. De enkele overlevenden trokken na de oorleg weg. De Joodse synagoge is nu een museum. De beide musea passen goed in het historische straatbeeld van de vestingstad Elburg. "
Recent bekeken:
De bierbrouwerij in oud ElburgRecent bekeken:
In het voormalige klooster van Elburg kan nog altijd getrouwd wordenRecent bekeken:
Barbecueën op de camping van ElburgRecent bekeken:
Het Joodse museum in ElburgRecent bekeken:
De rustig gelegen kloostertuin

Home      Foto's

Naar de foto's

Het Delft van Willem van Oranje

"De Nieuw kerk is na de Dom in Utrecht de hoogste kerk van Nederland. De toren is 108,75 meter hoog. De bouw van de Nieuwe kerk startte in 1381. De kerk was na de Oude kerk de tweede kerk van Delft en werd daarom de Nieuwe kerk genoemd. In 1536 sloeg de bliksem in de toren van de kerk. De brand die hier op volgde leidde tot de grote stadsbrand van Delft. Praktisch het gehele oude centrum brandde af. In 1654 raakte de kerk opnieuw beschadigd bij de ontploffing van het Delftse kruithuis. Na de blikseminslag in 1872 werd de spits van de kerktoren vervangen. Het zandsteen dat hiervoor gebruikt werd, is in de loop van de tijd aangetast door weersinvloeden en zure regen. De spits is hierdoor zwart uitgeslagen. Via de smalle trap beklimmen we de toren. Vanaf de toren kijken we uit over de Grote Markt en het historische centrum van Delft."
Recent bekeken:
De toren heeft de stadsbrand van 1536 overleefdRecent bekeken:
De mooie ramen van de Nieuwe kerkRecent bekeken:
het interieur van de Nieuwe kerkRecent bekeken:
De directeur van de gistfabriek richtte het Agnetapark op voor werknemersRecent bekeken:
De tombe van Willem van Oranje in de Nieuwe kerk

Home      Foto's

Naar de foto's

Rondje Leiden

"Ik sluit de Leidse Loper rondwandeling door het historische centrum van Leiden af bij de molen de Valk. Molen de Valk is een stellingmolen aan de Lammermarkt. In 1667 werd een houten stellingmolen neergezet op de huidige plek van Molen de Valk. Later, in 1743 werd een hogere stenen stellingmolen gebouwd. Tegenwoordig is de molen ingericht als museum. Op de begane grond is een kleine woning. Hier woonde vroeger de eigenaar van de molen. Via de smalle trappetjes kom ik op de hoger gelegen verdiepingen. De tentoonstelling toont de geschiedenis en de werking van de molen. Op het vierde niveau ligt de maalsteen. Door de wind wordt deze steen in beweging gebracht om het graan te malen. Vanaf de omloop heb ik uitzicht over de stad Leiden. Ook sta ik pal onder de wieken. Wat zijn deze groot van dichtbij. "
Recent bekeken:
De overdekte Koornbrug en het Leidse stadhuis er achterRecent bekeken:
De Hooglandse kerk steekt hoog boven Leiden uitRecent bekeken:
De burcht van Leiden in het centrum van de stadRecent bekeken:
Het Leidse wapen op het hek van de burchtRecent bekeken:
De Nieuwstraat in Leiden met de Hooglandse kerk

Home      Foto's

Naar de foto's

Toerist in eigen land

"In het Terra Mora museum wordt uitgelegd waarom Willem van Oranje in zijn strijd tegen de Spanjaarden opdracht gaf Bourtange te bouwen. Het moerassige gebied ten oosten van Groningen vormde een natuurlijke verdediging van de stad. Wie controle had over de paadjes ‘de Tanges’ door het moeras had controle over het gebied. Met een vesting kon men de toevoer afsluiten naar Groningen, dat nog in Spaanse handen was. Na de tachtig jarige oorlog doorstond Bourtange aanvallen tijdens de Eerste Münsterse Oorlog. In 1672 probeerden de Pruisen vanuit het oosten de vesting aan te vallen. Ook deze aanval werd afgeslagen. Door de nieuwere militaire technieken raakte de vesting in verval. Ook het omliggende moeras droogde op, waardoor men eenvoudig om de vesting heen kon. Bourtange verloor in 1851 haar militaire status. De gebouwen werden gebruikt voor bewoning. Grachten werden gedempt en wallen afgegraven. "
Recent bekeken:
De mooie ramen van het Ter Apel kloosterRecent bekeken:
De gang rond de binnentuin van het klooster Ter ApelRecent bekeken:
De mooi aangelegde tuin in het kloosterRecent bekeken:
Vroeger werd bier gebrouwen in de kelder van het kloosterRecent bekeken:
De mooie entree van het klooster

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Toeristisch Amsterdam

"Amsterdam door de ogen van een toerist. Hoe zou dat er uit zien?. Ik begin de tocht vandaag in de St Nicolaas basiliek. Zo vaak heb ik deze indrukwekkende kerk, pal tegenover het Cnetraal Station, gepasseerd. Nooit ben ik naar binnen gegaan. Tot vandaag. Ik ben onder de indruk van de pracht in deze basileik. Even verderop ligt de schuilkelder Onze lieve heer op Solder. Op de bovenverdieping werden vroeger Katholieke diensten gehouden. De afsluiting in het Anne Frank huis. Veel van gehoord, maar nooit geweest. Tot vandaag. Het is indrukwekkend om nu zelf een keer achter de beroemde boekenkast te kijken. Zo vaak heb ik gehoord en gelezen over het leven van Anne. Met haar dagboek is zij het gezicht van Joods Nederland geworden tijdens de oorlogsjaren."
Recent bekeken:
De Oude kerk aan de Oudezijds VoorburgwalRecent bekeken:
Een ontvangstruimte in het koninklijk paliesRecent bekeken:
De preekstoel in de Nicolaas BasiliekRecent bekeken:
Het Anne Frankhuis aan de PrinsengrachtRecent bekeken:
De ingang van de Amsterdamse Oude kerk

Home      Foto's

Naar de foto's

Varen in Giethoorn

"We hebben besloten om niet met een fluisterbootje tussen de boerderijen door te varen, maar met een Canadeese kano. Na een korte uitleg over de te varen route gaan we op weg. Al direct op de "hoofdvaart" van Giethoorn, sluiten we aan in een rij met bootjes. Bij de eerste afslag slaan de meeste bootjes af naar het meer. Wij peddelen nog een stukje tussen de weilanden door. In een zijslootje laten we de boot even drijven en eten ondertussen ons lunchpakketje. Na twee uur varen komen wij ook bij het meer. Een parlevinker, een winkel op een boot, verkoopt ijs. Lekker. Het is vandaag zonnig en warm weer. Aan het einde van de tocht varen we Giethoorn weer in. Hier is het weer druk. We liggen soms helemaal stil in een file aan bootjes. Veilig komen we weer bij het startadres."
Recent bekeken:
Het uitgestrekte natuurgebied de Weerribben-WiedenRecent bekeken:
De boerderijen zijn door bruggen verbondenRecent bekeken:
Peddelen door de grachtjesRecent bekeken:
Per kano door GiethoornRecent bekeken:
Een drankje na de kano tocht

Home      Foto's

Naar de foto's

Stedentrip Zutphen

"Via de Zaad Markt komen we bij het Bolwerck. Net hierachter ligt de Drogenaptoren. Deze oude toren was ooit één van de toegangspoorten van de ommuurde stad. Het herinnert aan de glorietijd van de Hanzestad Zutphen. We dwalen verder door het oude centrum. Een straatje links en weer een straatje rechts. Ongemerkt komen we ook weer in de buurt van het hotel. We besluiten een drankje te bestellen op het terras. In de namiddag dwalen we opnieuw door Zutphen. Smalle steegjes liggen aan weerzijde van de winkelstraten. Sommige steegjes zijn alleen te bereiken door poortjes. Het is een genot om door de straatjes te struinen. Bij de Berkelsingel staat nog een gedeelte van de oude stadsmuur. Drie bogen over de singel beschermden de stad ook tegen aanvallen. "
Recent bekeken:
Het Gravenhof hotel in het centrum van ZutphenRecent bekeken:
De markt op de Hout MarktRecent bekeken:
Eén van de oude toegangspoorten tot de stadRecent bekeken:
Een gedeelte van de oude vestingmuurRecent bekeken:
De smalle straatjes van Zutphen

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Een roadtrip door Europa

"De gele Landrover Discovery staat gepakt voor de deur. In de afgelopen weken is de auto nagekeken en sommige onderdelen vervangen. Ik heb er wel vertrouwen in dat de auto, Brutus, ons veilig door Europa zal leiden. Op weg naar Nicolette in Delft vallen een paar spettertjes op de voorruit. Regen! Ik realiseer me dat we de afgelopen weken nauwelijks neerslag gehad hebben in Nederland. Het was de warmste mei maand sinds een eeuw. Het zal toch geen slecht voorteken voor onze reis zijn? In Delft staat Nicolette al gereed. Na een kop koffie starten we de auto en gaan echt op weg. We draaien de snelweg op richting Dordrecht. De drukte valt, ondanks de vrijdagochtendspits mee. Na zo'n twee uur passeren we de grens bij Venlo. We rijden Duitsland in. "
Recent bekeken:
Het wegrijden uit Delft

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Naar het uiterste noorden van Europa

"De laatste dag is aangebroken. Voor de laatste keer genieten we van een prima ontbijt. De reisafstand voor vandaag is iets meer dan zeshonderd kilometers. Net voor Hamburg rijden we de wegwerkzaamheden in. Over tientallen kilometers wordt de weg vernieuwd. De snelheid is gemaximaliseerd op zestig kilometer per uur. Veelal rijdt het verkeer langzamer over de smalle rijstroken. Bij Bremen houden we even pauze om te tanken en om een broodje te eten. Daarna zetten we koers richting Nederland. We rijden tegen drie uur ’s middags weer Nederland binnen. Voor het mooie iets aan de late kant, omdat we nu net de avondspits rond Amsterdam treffen. Het is echter vakantieperiode en zonder enige file rijden we Voorhout weer binnen. We zijn na 9.000 kilometers weer veilig thuis. "
Recent bekeken:
Klaar voor de reis naar de Noordkaap

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Ik word wakker. Het is zondag 1 mei. De dag waar ik de afgelopen drieënhalf jaar naar toegeleefd heb. De dag dat ik op weg ga met de auto naar Tokyo en daarna door Amerika. Met een ander gevoel dan anders als ik op vakantie ga, verlaat ik mijn huis. Mijn buren komen naar buiten om een goede reis toe te wensen. Ik stap in Brutus, de gele landrover, waar ik de komende maanden mee rond zal rijden. In Amsterdam ontmoet ik ook de andere reizigers bij het Oosterdok. Ik parkeer de landrover langs de kade. Op de achtergrond het Scheepvaartmuseum en het VOC schip de Amsterdam. Het is prachtig weer. Tientallen mensen zijn gekomen om ons uit te zwaaien. Leuk! De groepsfoto voor de auto en motoren wordt bijna een waar persmoment. Ik tel zeker vijfentwintig camera's op ons gericht. Het officiële moment is aangebroken. We gaan van start. "
Recent bekeken:
Een groepsfoto bij het startpunt bij het Oosterdok in Amsterdam

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Pelgrimspad Schoonhoven - Vught

"Het Pelgrimspad van Schoonhoven naar Vught (105km)"
Recent bekeken:
Molen WoudrichemRecent bekeken:
De Tiendweg op weg naar Neder-HardinxveldRecent bekeken:
Het fiets- en voetveer bij Nederhemert-NoordRecent bekeken:
Een oud huisje in het centrum van GorinchemRecent bekeken:
De zandvlakte van de Drunense duinen

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Botterdagen Elburg 2009

"Een weekendje in Elburg tijdens de Botterdagen"
Recent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomen

Home      Foto's

Naar de foto's

Een vakantie aan de kust in Port Zélande

"Een weekendje naar Center Parcs"

Home

Naar de foto's

Weekend Nieuw Heeten

"Weekendje in een bungalowpark in Nieuw Heeten"
Recent bekeken:
Onderweg tijdens de etappe van het Pieterpad van Hellendoorn naar HoltenRecent bekeken:
Renske laat het Pieterpad voor wat het isRecent bekeken:
Het is mooi weer, dus ontbijten we op het terrasRecent bekeken:
Het huisje in het vakantiepark in Nieuw HeetenRecent bekeken:
Eten bij het huisje

Home      Foto's

Naar de foto's

Weekend Nieuw Milligen

"Een weekendje op de Veluwe in vakantiepark Rabbit Hill van Landal Greenparcs."
Recent bekeken:
Een groep herten op zoek naar voedsel op de Hoge VeluweRecent bekeken:
Een grote groep herten in de Hoge VeluweRecent bekeken:
De huiskamer van ons huisje Nieuw MilligenRecent bekeken:
De ingang van het Kröller-Müller MuseumRecent bekeken:
Het huisje van buiten

Home      Foto's

Naar de foto's

Pieterpad deel 4

"Wandelen over het Pieterpad tussen Swolgen en de Pieterberg nabij Maastricht. Onderweg passeren we o.a. Venlo, Roermond, Peij, Sittard, Puth, Valkenburg en Maastricht."
Recent bekeken:
Kathedraal RoermondRecent bekeken:
GrotwoningRecent bekeken:
SchuitwaterRecent bekeken:
GrottenRecent bekeken:
Paard Bemelen

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Pieterpad deel 3

"Wandelen Pieterpad van Doetinchem naar Swolgen"
Recent bekeken:
Prachtige natuurRecent bekeken:
ZonnestralenRecent bekeken:
De prachtig natuur in herfstkleurenRecent bekeken:
Nabij de grensRecent bekeken:
Wegwijzer Pieterpad

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Botterdagen Elburg

"Weekendje Elburg tijdens de botterdagen 2006"
Recent bekeken:
Vis rokenRecent bekeken:
HavenRecent bekeken:
Zwaard hijsenRecent bekeken:
PalingRecent bekeken:
Botterdagen

Home      Foto's

Naar de foto's

Pieterpad deel 2

"Wandelen Pieterpad van Ommen naar Doetinchem"
Recent bekeken:
de BerkelRecent bekeken:
Richting VordenRecent bekeken:
LarenRecent bekeken:
PieterpadRecent bekeken:
Huize Verwolde

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Pieterpad deel 1

"Wandelen Pieterpad van Pieterburen naar Ommen"
Recent bekeken:
Schoonloër VeldRecent bekeken:
Wandelen in de regenRecent bekeken:
Mist in bosRecent bekeken:
Boswachterij SchoonlooRecent bekeken:
Bospad Schoonloo

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Vakantie Hoogersmilde

"Weekend in Drenthe in Hoogersmilde"
Recent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomen

Home      Foto's

Naar de foto's

Sail Amsterdam 2005

"Een bezoek aan Sail in de IJ-haven in Amsterdam"
Recent bekeken:
KadeRecent bekeken:
Sail 2005Recent bekeken:
Sail AmsterdamRecent bekeken:
ToeschouwersRecent bekeken:
Prins Willem

Home      Foto's

Naar de foto's

Vierdaagse Nijmegen 2005

"0"
Recent bekeken:
LentRecent bekeken:
CuijkRecent bekeken:
De FinishRecent bekeken:
De start dag 1Recent bekeken:
Ronald en Geert

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Weekendje Elburg / Sixflags

"Een weekendje op de camping in Elburg met een uitstapje naar Sixflags"
Recent bekeken:
Fred dobbert in de opblaasboot in het VeluwemeerRecent bekeken:
Voor de tent terwijl Fred alvast de barbecue aansteektRecent bekeken:
Op de pier bij de camping in ElburgRecent bekeken:
Zijn de hamburgers al gaar Fred ?Recent bekeken:
Een tochtje over de Rio Grande

Home      Foto's

Naar de foto's

Vierdaagse Nijmegen 2003

"0"
Recent bekeken:
De drukte tijdens de vierdaagse (foto: gelderlander.nl)Recent bekeken:
Onderweg in het centrum van NijmegenRecent bekeken:
Mieke en Ronald tijdens de intochtRecent bekeken:
Het kampterreinRecent bekeken:
De felicitaties van Patricia

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Vierdaagse Nijmegen 2002

"0"
Recent bekeken:
Bier tijdens de intochtRecent bekeken:
Koffie in de tentRecent bekeken:
De zonsopgang tijdens de 4daagseRecent bekeken:
Eten op het kamterreinRecent bekeken:
Nog een keertje eten in de stad

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Vierdaagse Nijmegen 2001

"0"
Recent bekeken:
Op weg naar ElstRecent bekeken:
Onderweg op de route van de 30Recent bekeken:
De laatste loodjesRecent bekeken:
De doorkomst in ElstRecent bekeken:
Aan t bier voor de laatste kilometers

Home      Foto's      Route

Naar de foto's

Vierdaagse Nijmegen 2000

"0"
Recent bekeken:
De intocht in de Sint Annastraat tijdens de laatste dag van de vierdaagse van Nijmegen

Home      Foto's      Route
Rondreis zoeker
Alle rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Alle rondreizen per vertrekmaand: