Naar de foto's

Roadtrip Duitsland en Zwitserland

"De Bed and Breakfast ligt pal in het centrum van Monschau. Overal staan de typische vakwerkhuizen. Het voelt of de tijd hier heeft stilgestaan. We dwalen door de straatjes. Heel groot is het oude centrum van Monschau niet, maar iedere straat is leuk. Via de smalle straatjes en trappetjes komen we bij de Haller ruine. Restanten van oude verdedigingswerken. Vooral het uitzicht hiervandaan is mooi. Op de andere heuvel staat de burcht, waar de Graven van Jülichin in de 13de eeuw een vesting lieten bouwen. Sinds begin vorige eeuw bevindt zich een jeugdherberg in de vesting. Op het terras aan het water laten we de sfeer van Monschau op ons inwerken onder het genot van een drankje. In de namiddag bezoeken we das Rote Hause. In dit karakteristieke en prominent in het centrum aanwezig rode pand, leefde de familie Scheibler. Zij startten met de productie en verkoop van linnen in Monschau. In navolging van de Scheiblers, vestigde zich meer producten in Monschau."
Recent bekeken:
Een oude houten deur uit de 11de eeuwRecent bekeken:
De tuin van de St Maria im Kapitol kerkRecent bekeken:
Het koor en het orgel zijn boven het altaar geplaatstRecent bekeken:
De Martins kerk was helaas geslotenRecent bekeken:
Het is gezellig druk op de terrasjes in Keulen

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Stedentrip Berlijn

"Langs de oever van de Spree net naast de Oberbaumbrücke staat nog een stuk van de originele Berlijnse muur. Ooit scheidde een 46 kilometer lange muur de twee delen van de stad. Hier op de East side Gallery staat nog 1.300 meter van deze betonnen afscheiding. 128 kunstenaars hebben de muur verfraaid. De ‘kus tussen Honecker en Brezjnev’ is hiervan het bekendste kunstwerk. We wandelen langs de Berlijnse muur. Waar de muur op houdt, maar vroeger de bocht om ging, slaan wij ook af. Bij de St.-Thomas-Kirche liep de scheiding pal langs de kerk. In een fototentoonstelling in de kerk is te zien hoe de muur, de wachtershuisjes en de strook niemandsland, de beide stadshelften scheidde. Ruim honderd mensen zijn alleen al hier omgekomen bij vluchtpogingen van oost naar west. "
Recent bekeken:
Vanaf de televisietoren is de constructie van het raadhuis goed te zienRecent bekeken:
Vanaf de Fernsehturm kun je rondom de stad Berlijn bekijkenRecent bekeken:
Toegang tot één van de hofjes in de Joodse wijkRecent bekeken:
Gezellige terrasjes in de hofjes achter de winkelstratenRecent bekeken:
De gebouwen rond de Rijksdag van Berlijn

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Een roadtrip door Europa

"We slaan af naar het plaatsje Hohenschwangau. In dit plaatsje ligt het Neuschwanstein kasteel. Dit kasteel is in 1869 gebouwd in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren. Het kasteel, gelegen op een rotspunt, is een opvallende verschijning. Zes weken voor de oplevering van het kasteel in 1886 stierf Lodewijk. Het kasteel heeft daarna altijd dienst gedaan als museum. Al meer dan 60 miljoen mensen hebben het sindsdien bezocht. In het dorp parkeren we de auto. Als we uitstappen zien we het kasteel al in de bergen liggen. Vanaf het ticketoffice is het nog een flinke klim omhoog. Wij besluiten niet direct naar het kasteel te gaan. Onze rondleiding begint pas om twaalf uur en we zijn ruim op tijd. We volgen de bordjes naar de Marienbrucke. Het snel klimmend pad brengt ons hoger en hoger. Na dertig minuten gewandeld te hebben, bereiken we de brug. Hiervandaan hebben we een prachtig uitzicht op het Neuschwanstein kasteel en het achterliggende landschap. "
Recent bekeken:
De gerestaureerde vrouwenkerk van DresdenRecent bekeken:
Op het terras bij de eerste overnachting in LaupheimRecent bekeken:
Het altaar van de Frauenkirche van DresdenRecent bekeken:
Na de oorlogsjaren is het centrum van Dresden volledig gerestaureerdRecent bekeken:
Het barokke Zwinger paleis werd in de 15de eeuw gebouwd

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Naar het uiterste noorden van Europa

"Omdat het gisteravond regende hebben we de Holländische Viertel wijk niet bezocht. We rijden er met de auto naar toe. Dit valt nog niet mee. Een doorgaande weg is opgebroken. Als we naar links gaan blijft de navigatie ons terugsturen naar de afgesloten straat. Dit schiet niet op. Pas als we de andere kant op rijden is er al snel een nieuwe route gevonden. De Holländische Viertel bestaat uit 134 woningen met rode bakstenen. De wijk is de grootste verzameling woningen gebouwd in Hollandse stijl buiten Nederland. Na dit bezoek rijden we Postdam uit terug naar de snelweg. We passeren Berlijn ten zuiden en rijden verder oostwaarts. Net voor de grens stoppen we om te tanken. Het cafetaria ziet er niet leuk uit voor ons ontbijt. We selecteren een bakkertje uit de lijst via ons navigatiesysteem. Zo komen we in het plaatsje Mullrose uit. We bestellen twee broodjes en koffie in het kleine winkeltje. Ondertussen trekt onze auto op het centrale dorpsplein de nodige aandacht. "
Recent bekeken:
Het eerste biertje van de reisRecent bekeken:
Het pension in PotsdamRecent bekeken:
De Hollandse wijk in Potsdam bestaat uit 134 woningen gebouwd in Hollandse stijl

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Na ongeveer twee uurtjes rijden passeren we de eerste grens van deze reis. We rijden verder richting het Ruhrgebied. Bij Oberhausen gaat het even fout. We nemen net een afslag eerder dan de navigatie aan geeft. De navigatie corrigeert snel de route, maar hierdoor zitten we, zo blijkt later, op een andere route naar Keulen dan de oorspronkelijke. Dit betekent ook een andere route dan de motorrijders. Na een korte lunch in een wegrestaurant, rijden we door naar Würzburg. De eerste overnachtingplaats. Bij het hotel aangekomen, blijken we de eerste te zijn. Het is half vijf. We hebben vandaag 531 kilometer op de teller staan. Met een correctie van 5% omdat wij met oversized banden rijden, hebben we ongeveer 560 km gereden. Voor het hotel ontmoeten we een andere motorrijder. Zijn jullie de vrienden van Wilco?, vraagt hij. Het is Mike. Hij woont net onder Frankfurt. Hij herkent onze auto van de website. Samen met Mike nemen we een biertje op het terras. "
Recent bekeken:
Op de top nabij het Kehlsteinhaus op de grens tussen Duitsland en OostenrijkRecent bekeken:
In de sneeuw in het Berchtesgaden National Park

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Sauerland 2006

"Op net drieenhalf uur rijden vanuit Nederland liggen de skipistes in het Sauerland rond de plaatsen Winterberg, Neuastenberg, Züschen, Altastenberg en Willingen."
Recent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomenRecent bekeken:
Geen omschrijving opgenomen

Home      Foto's

Naar de foto's

Vakantie Westernbodefeld

"Een paar dagen er tussen uit rond de jaarwisseling naar Westernbodefeld / Winterberg."
Recent bekeken:
Wouter krijgt hulp van de glijdende kabouterRecent bekeken:
Over de brug in SchmallenbergRecent bekeken:
De houten kubus tijdens de wandelingRecent bekeken:
Carline is gevallen tijdens de afdalingRecent bekeken:
Een winters plaatje op de Kahler Asten

Home      Foto's

Naar de foto's

Expo 2000 Hanover

"Een bezoek aan de Expo tentoonstelling in Hanover 2000"
Recent bekeken:
Op de foto terwijl we in de rij staan om een Palvioen in te mogenRecent bekeken:
RonaldRecent bekeken:
Op de top staan de windmolensRecent bekeken:
Voor het Palvioen stond en lange wachtrij om naar binnen te mogen gaanRecent bekeken:
Het palvioen is opgebouw uit verschillende lagen met verschillende thema s

Home      Foto's

Naar de foto's

Interrail Europa

"Ik stap uit op de AlexanderPlatz. Aan de stijl van de huizen te zien, denk ik dat ik in voormalig West-Berlijn sta. Mis! Vanuit het ruim 200 meter hoge televisietoren blijkt het juist het centrum van Oost-Berlijn te zijn. Vanaf de televisie-toren en met behulp van een informatieboekje plannen we de route door de stad. Hierbij proberen we zoveel mogelijk gebruik maken van de metro om zoveel mogelijk te zien in één dag. Met de S-baan ga ik naar de Branderburger Tor. Bij deze poort kan ik al niet meer te onderscheiden waar de voormalige muur gelopen heeft. Het lijkt wel of er alles aan gedaan wordt om deze historie te laten verdwijnen. Bij de Rijksdag zijn de contouren op de grond nog zichtbaar. In de rijksdag bezoek ik een expositie over de geschiedenis van Duitsland en de Rijksdag. Via de Branderburger Tor loop ik vervolgens naar de Potsdamm. Hier is nog een klein stukje van de muur gespaard is gebleven. Enkele straten verder is Checkpoint Charlie, de grens met het Amerikaanse deel van Berlijn. Hier is een grenspost bewaard gebleven als herinnering aan de eenwording. "
Recent bekeken:
Even bijslapen op het station van BerlijnRecent bekeken:
De Branderberger TorRecent bekeken:
De Rijksdag in BerlijnRecent bekeken:
Restanten van de afscheiding tussen oost en west BerlijnRecent bekeken:
Een foto voor een stukje van de muur

Home      Foto's      Verslag       Route
Rondreis zoeker
Alle rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Alle rondreizen per vertrekmaand: