Reisverslag Van Okavango naar Sossusvlei


Ga naar: Home  Botswana  Namibië  Foto's


Botswana > Op weg naar Windhoek

Het is even over half twaalf als we richting Schiphol Airport rijden. Een kwartiertje later stappen we uit bij een zeer drukke vertrekhal. We lopen door naar de incheckbalie van British Midland. De mevrouw achter de balie vindt het maar niets dat de bagage doorgelabeld moet worden tot Windhoek. Ook geeft ze ongevraagd haar mening over groepsreizen. Met veel zuchten wordt de bagage uiteindelijk gelabeld tot Johannesburg (Windhoek lukt haar niet).
Giraffe
Daar moeten we maar zorgen dat de bagage in Windhoek komt. Als wij bij haar aangeven dat we hier in Johannesburg geen tijd voor hebben, verwijst ze naar de balie van South African Airlines in Londen. Van de toegezegde lunchbon weet BMI ook niets en ook hiervoor verwijst ze naar South African Airlines. Al met al een service van niks.
De eerste vlucht met BMI naar Londen verloopt wel prima. In Londen gaan we naar de balie van South African Airlines in Heathrow. Hier ontmoeten we ook direct de andere vijf reizigers. Vreemd genoeg is alle andere bagage wel gelabeld tot Windhoek. In eerste instantie wordt ons geadviseerd om in Johannesburg de bagage van de band te halen en opnieuw in te checken. Hiervoor moeten we wel langs de douane. Omdat de overstaptijd in Johannesburg te kort is om door de douane te gaan, koffers pakken en weer in te checken, gaat SAA proberen de bagage handmatig om te labelen naar Windhoek. De baliemedewerkster schrijft onze bagagenummer op een papiertje. Ik ben benieuwd of dit allemaal goed gaat. Ze hebben voldoende tijd om het uit te zoeken, want wij hebben een overstaptijd van maar liefst zeven uur. We waren vooraf van plan om in deze periode naar Londen Centrum te gaan. Alleen blijkt dan onze bagage apart gezet te worden. Dit lijkt ons geen goed idee, zeker niet omdat er met al het geregel ook al één uur versteken was. We gaan gewoon wachten… We lunchen op de luchthaven, wandelen wat langs de winkeltjes en drinken een biertje in de pub. Om half tien 's avonds vertrekt de boeiing 747-400 richting Johannesburg. Na een prima maaltijd val ik tegen half twaalf in slaap.


Volgende  

Reacties op 'Van Okavango naar Sossusvlei':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Windhoek (Dag 1)
De bagage is zoek … (Dag 2)
Naar de Kalahari w.. (Dag 3)
Het dorpje Estha 13 (Dag 4)
Water maken in de .. (Dag 5)
Met de bus vast in.. (Dag 6)
Etosha National Park (Dag 7)
Wild spotten (Dag 8)
Op naar Twijfelfontein (Dag 9)
Zeehonden, heel ve.. (Dag 10)
Vliegen boven de z.. (Dag 11)
Flamingo’s bij W.. (Dag 12)
Beklimming van de .. (Dag 13)
Terug naar de luch.. (Dag 14)
Terug in Nederland (Dag 15)


Reisroute
Programma