Naar de foto's

Met tram 28 door Lissabon

"Het licht springt op groen. De trambestuurder zet het tramstel van lijn 28 in beweging. Het gele trammetje kruipt door de smalle straten van Lissabon over het enkel spoor traject. Links en rechts hangt de was aan de huizen te drogen. De tram rijdt er rakelings langs. Toeristen pakken snel hun camera om tram 28 in deze smalle straatjes vast te leggen. Een bijzonder plaatjes. Zonder problemen bereikt de tram het einde van het enkel spoor. Aan de andere kant staat al een andere tram te wachten. Lijn 28 is een begrip in Lissabon. Iedere toerist maakt wel een ritje met deze tram."
Recent bekeken:
Door de golfvormige bestrating wordt het Rossio plein ook wel het plein van de golfbeweging genoemd in de volksmondRecent bekeken:
Bronzen beelden houden de waterstraal stevig vastRecent bekeken:
Het plein Rossio heet officieel Praça Dom Pedro IVRecent bekeken:
Het 19de-eeuwse treinstation RossioRecent bekeken:
Het drukke plein met veel verkeer en gezellige terrassen

Home      Foto's      Verslag

Naar de foto's

Vakantie Portugal

"Vanuit Lagos varen we met een kleine visserboot naar de boogrotsen. Ik laat de rotsboog op de voorkant van de ANWB gids aan de visser zien. Gaan we deze ook zien? Hij gebaart dat het komt. Even later legt hij de boot stil en pakt het boekje. Hij wijst op twee punten in het water. Er is niets van een boog te zien. Het blijkt dat de rots ingestort is tijdens de laatste novemberstorm."
Recent bekeken:
De vis en groente markt van LagosRecent bekeken:
De Kerk sao Lourenco bij Almancil heeft de mooiste blauwe tegelschilderingen (azulejos) van de AlgarveRecent bekeken:
Het appartement in Do ParqueRecent bekeken:
Terras in SilvesRecent bekeken:
Optredens bij de grote bron in Alte

Home      Foto's