Reisverslag Rondreis Indochina


Ga naar: Home  Cambodja  Laos  Thailand  Vietnam  Foto's


Cambodja > Schoolproject in Siem Reap

Buitenwijk van Siem Reap
Al om zeven uur gaan we op weg richting Siem Reap. We verlaten Phnom Penh in noord oostelijke richting. De weg naar Siem Reap schijnt de laatste jaren sterk verbeterd te zijn. Dat komt natuurlijk ook door de grote stroom toeristen die Siem Reap aandoet voor een bezoek aan de tempels van Angkor Wat. We maken een korte stop in Skuon. Mijn reisgids omschrijft het als een onbeduidend stadje met als enige attractie een markt met gefrituurde tarantula’s. Als we de bus uit stappen, komen de verkopers met schalen voor spinnen al op ons afgelopen. Het is duidelijk dat we het meest toeristisch gebied van de rondreis naderen. Verder heeft de reisgids gelijk over Skuon. De tweede stop houden we bij een winkeltje bij een meer. Hier bestellen we koffie en genieten van het mooie uitzicht over het meer. Nog voordat we Siem Reap bereiken houden we ook nog stil bij een oude Khmer brug. De brug is nu niet meer in gebruik voor gemotoriseerd verkeer, maar maakte vroeger deel uit van de aanvoerroute naar de tempels van Angkor. Uiteindelijk rijden we rond één uur Siem Reap binnen en stoppen bij een goed hotel in het centrum. Ik bestel een lunch in het restaurant en neem ’s middags plaats bij het zwembad. Even lekker helemaal niets.
Aan het einde van middag neemt Perry ons mee naar een schooltje in de buitenwijken van Siem Reap. Perry is vorig jaar een project gestart om meer onderwijs te geven aan de allerarmsten inwoners. Met vier tuk-tuk’s rijden we vanuit het centrum naar de buitenwijken. De luxe bebouwing maakt al snel plaats voor krotwoningen.
Schooltje
Het laatste stukje moeten we zelfs lopen, omdat de weg te slecht en te stoffig is om met de tuk-tuk over heen te rijden. We hebben veel bekijks vanuit de simpele huizen en karaoke bars (veredelde sexhuizen). Het schooltje heeft twee lokalen en de kinderen hebben er bij toerbeurt les. Wij praten met een Australische toerist, die dagelijks enkele uren les komt geven. Ook bezoeken we de beeldhouwklas, waar leerlingen leren beeldjes te maken voor toeristen. De voorraad is al snel leeg gekocht. ’s Avonds eten we in één van de vele restaurants in Siem Reap.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Indochina':


Reacties:

Marianne, Een vergelijkbare reis wordt nog steeds door Baobab aangeboden. Kijk bijvoorbeeld op http://www.rondreizen-vergelijken.nl/cambodja.php voor het aanbod van reizen. Ronald


welke reis is dit in 2012 of 2013?en welke organisatie?groetjes


Reisverslag

Op weg naar Singapore (Dag 1)
De tempel van Wat Doi Sut.. (Dag 2)
Tien Bath voor een foto (Dag 3)
Met de boot over de Mekong (Dag 4)
Bezoek aan de bergstammen (Dag 5)
De tempels van Luang Prab.. (Dag 6)
De waterval Kuang Si (Dag 7)
Op weg naar Phonsavan (Dag 8)
De vlucht wordt gecanceld! (Dag 9)
Toch nog naar Vientiane (Dag 10)
Reizen door de bergen (Dag 11)
Van Laos naar Vietnam (Dag 12)
De tunnels van Vinh Moc (Dag 13)
De citadel van Hué (Dag 14)
Het handelsstadje Hoi An (Dag 15)
Dwalen door Hoi An (Dag 16)
Nachttrein naar Ho Chi Mi.. (Dag 17)
Een ware brommer-plaag (Dag 18)
Vast in de tunneldoorgang (Dag 19)
Naar Phnom Penh in Cambod.. (Dag 20)
Diepe indruk bij de Killi.. (Dag 21)
Schoolproject in Siem Reap (Dag 22)
De imposante tempel van A.. (Dag 23)
Zelf langs de Ta Phrom ju.. (Dag 24)
Op de fiets tussen de tem.. (Dag 25)
Weer thuis (Dag 26)


Reisroute
Programma