Reisverslag Stedentrip Barcelona


Ga naar: Home  Spanje  Foto's


Spanje > Amsterdam – Barcelona - Ramblas

Even na half vier ’s middags stegen we met Easyjet op met bestemming Barcelona. Onderweg had René gezorgd voor een drankje en een hapje.
In het vliegtuig richting Barcelona
Ruim twee uur later landden we op de luchthaven El Prat in Barcelona. De bagage was snel op de band aanwezig en met de Aerobus reden we in een half uurtje naar het centrum van de stad. Nadat we op de Plaça de Catalunya uitgestapt waren, was het inmiddels zeven uur geweest. Het zonnetje scheen nog lekker en de temperatuur was aangenaam. Met de koffers achter ons aan trekkend liepen we de Ramblas op. Extra alert op zakkerrollers of mensen die het op onze bagage voorzien hadden. Het hotel lag in de Marquès de Barbera, een zijstraat van de Ramblas en midden in de Roze buurt. Via de kaart konden we de straat niet direct vinden en een behulpzame oude mevrouw wees ons de weg. Dit bleek achteraf onjuist en nadat we weer een stuk terug waren gelopen vonden we de straat en liepen naar het Hotel. Bij het plein voor het hotel was het een drukte van jewelste. Diverse dames poseerde rond het plein. Het tafereel gaf echter geen onveilige indruk en erg was relatief veel politie aanwezig. Het hotel was keurig en de kamer op de vijfde verdieping was netjes. We friste ons wat op en liepen daarna het centrum van de stad. Via de Ramblas liepen we richting de haven.
De Rambla de Mar
Via de 330 meter lange houten brug, de Rambla de Mar kwamen we bij het moderne winkelcentrum Moll d’Espanya, in de Haven. Op een terras namen we een biertje. Het was inmiddels al tegen negenen. Via de Barri Gotic liepen we door de kleine straatjes rond de Kathedraal en het paleis. Op het plein Av. Catedral voor de Kathedraal namen we plaats op een terrasje en hebben hier gegeten. Tegen twaalf uur liepen we terug naar ons Hotel en gingen slapen. ’s Nachts bleek de airco niet goed te werken en daardoor was het erg warm op de kamer.


Volgende  

Reacties op 'Stedentrip Barcelona':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Amsterdam – Barcelona -.. (Dag 1)
Mercat – Barri Gotic .. (Dag 2)
Figueres – Museu Dalí (Dag 3)
Barceloneta – Sagrada F.. (Dag 4)
Parc Güell - Amsterdam (Dag 5)