Reisverslag Rondreis Cuba


Ga naar: Home  Cuba  Foto's


Cuba > Of de tijd heeft stilgestaan ...

Op de binnenplaats van het resort ontbijten we, waarna we rond negen uur de citytour door Trinidad starten. We wandelen vanaf de heuvel waar het resort ligt richting het centrum van Trinidad. Abel geeft ons onderweg uitleg over de gebouwen en de geschiedenis.
De straten van Trinidad
Trinidad is een karakteristiek oud plaatsje uit de koloniale tijd. Het centrum van Trinidad oogt alsof de tijd heeft stilgestaan. Niet voor niets is Trinidad geplaatst op de lijst van werelderfgoederen van de Unesco. Vanaf de hoogte is het uitzicht op de rood gekleurde daken een ware beleving. We lopen over de, met keien geplaveide, straten naar de Plaza Mayor. Aan dit plein staat de kathedraal van Trinidad en verschillende handelshuizen. Deze handelshuizen zijn nu ingericht als museum. De kathedraal is nog niet geopend, daarom vervolgen we eerst richting de Plaza San Francisco. Hier brengen we een bezoek aan de Iglesia y Convento de San Francisco. In de toren van deze kerk hangt de klok, die op veel reisgidsen afgebeeld is. De trap in de klokkentoren is smal en niet al te stevig. Het gaat allemaal goed. Vanaf de klokkentoren hebben we een mooi uitzicht over de stad en vooral over de rode daken. Op het plein voor de kerk oefent een bandje en dit maakt de sfeer compleet. Weer beneden, verkennen we via de smalle straatjes de stad verder. Trinidad is helaas erg toeristisch geworden en regelmatig word je op straat aangesproken voor sigaren, beeldjes of kant. Op het centrale plein is de kathedraal inmiddels open.
Paard met wagen in de straat
Na de bezichtiging strijken we neer op een terras met Afrikaanse muziek uit de slavenperiode. Ook krijgen we een cocktail uitgereikt. Daarna wandelen we door de stad en komen rond het middaguur bij het lunchrestaurant aan. De specialiteit is hier garnalen. Door het open houten raamwerk wordt vanaf de straat van alles aangeboden of gevraagd, en natuurlijk komt er weer een bandje optreden met CD verkoop. Tot nu toe hebben we praktisch nog geen maaltijd gehad zonder live muziek. Hoe goed bedoelt, het gaat vervelen. Na de lunch gaan de meeste groepsgenoten paardrijden. Met een klein groepje blijf ik in Trinidad. We lopen vanuit het centrum naar de buitenwijken. Hier zijn de keitjes vervangen door asfalt, de koloniale huizen meer gewone huizen, geen toeristen meer en vooral ook geen geleur. Gewoon de sfeer van alledag. Al slenterend door de straatjes komen we weer terug in het centrum, nemen een biertje in een café, hebben ge-internet en wandelen terug naar het hotel. Bij het hotel hebben we vanaf het terras prachtig uitzicht over de stad.
Oude auto in Trinidad
Aan het einde van de middag verruilen we deze plek voor het zwembad. Ook de andere groep komt hier langzaam binnen druppelen. Het blijkt dat dit keer Geert bij het paardrijden gevallen is. Hij heeft een dikke knie en enkele schaafwonden en wat last van zijn pols (en het paard heeft niets). ’s Avonds is het diner inclusief: een buffet. Het is goed, maar niet bijzonder. De vis smaakt prima. Om tien uur lopen we naar het centrum voor een Salsa-avond bij de Kathedraal. Op de stenen trappen bij het terras hebben zicht op de salsaband. Het dansen komt sporadisch op gang bij de Salsa muziek. Als we net zitten, komt een nieuwe band en wordt omgeschakeld naar Afrikaanse muziek met optredens. Het zelf kunnen dansen blijft hierdoor beperkter dan gehoopt. Rond half één lopen we terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Cuba':


Reacties:

Beste, Kan jij ons tips meegeven. Wijzelf gaan een 11-tal dagen rondtrekken in Cuba en 7 dagen strandvakantie doen. Bedankt Sandra


Reisverslag

Havana in het donker (Dag 1)
Kennismaking met Havana (Dag 2)
De Buena Vista Social Club (Dag 3)
Eten in een illegaal rest.. (Dag 4)
Per paard naar de pin-aut.. (Dag 5)
Om elf uur aan het diner .. (Dag 6)
Of de tijd heeft stilgest.. (Dag 7)
Omrijden via Sante Clara (Dag 8)
Met de fietstaxi door Cam.. (Dag 9)
Naar het paradijs (Dag 10)
Vliegen boven Caya Coco (Dag 11)
Naar Varadero (Dag 12)
Wandelen over de markt va.. (Dag 13)
Met een boek aan het stra.. (Dag 14)
Paspoort vergeten ... (Dag 15)
Prima service van Air Fra.. (Dag 16)


Reisroute
Programma